Fertilizarea in Vitro – O noua sansa

 

 

Cuplurile care nu pot avea copii mai au o sansa, si anume fertilizarea in vitro. Mai nou aceasta poate fi facuta la clinica Repromed din Chisinau.

fertilizarea in vitro

Specialistii de acolo spun ca nu fac minuni, dar se mandresc cu un procent de sarcini egalabil cu cel din lumea intreaga. In prima jumatate de an de la deschiderea oficiala a institutiei medicale, acest procent a ajuns pana la 48.

Alina Achinca este cea mai fericita din lume. 16 ani la rand a incerct sa conceapa un copil si iata ca visul ei prinde aripi. In curand ea va deveni mamica: “Marea minune s-a intamplat anul acesta. Asteptam doi gemeni, astazi am primit rezultatele sonografiei. Sunt doi baietei. Ei vor aparea la jumatatea lunii aprilie se vor numi Dragos si Damian.”

Marea minune s-a intamplat la clinica Repromed, al carei pacienta este Alina. Medicii de la Repromed spun ca procedura facuta in Moldova este la fel de eficienta ca si in intreaga lume. Pentru o singura incercare se cheltuie in jur de 2500 de euro, iar specialistii moldovenii spun ca acest pret este mult mai mic decat in tarile vecine.

Repromed activeaza deja mai mult de jumatate de an, in acest rastimp am avut  360 de sarcini cu o rata de succes de aproape 50 de procente. Acum efectuam FIV in ciclu natural si avem o rata de succes de 22 de procente asta pentru ca multe cupluri isi doresc fertilizarea in vitro fara stimulare hormonala“, marturiseste Veaceslav Mosin, director la Repromed.

Potrivit statisticilor oficiale, 16 la suta dintre moldovence nu pot avea copii. In ce priveste barbatii aceasta rata este de 12 procente. Totodata, statisticele spun ca in ultimii 15 ani, in Moldova s-au nascut aproape 3300 de copii prin fertilizarea in vitro.