În perioada 4-7 februarie 2013 clinica Repromed a fost vizitată de David Morroll, embriolog cu renume din Marea Britanie, care a efectuat un curs de instruire de tip master class pentru echipa de embriologi în tehnologiile moderne și avansate de fertilizare in vitro. Un accent deosebit s-a pus pe tehnologia de crioconservare a oocitelor și embrionilor și pe folosirea unor medii de cultură inovative pentru creșterea în condiții de laborator a embrionilor. Astfel alături de mediile de cultură LifeGlobal (SUA), Cook (Australia), clinica Repromed va folosi medii de cultură de la renumita companie Origio, care a ieșit recent pe piață cu un mediu de cultură inovativ numit EmbryoGen. Conform studiilor folosirea acestui tip de medii de cultură poate spori șansele de concepere prin fertilizare in vitro cu 40% și este în special indicat pacientelor cu eșecuri repetate ale FIV și avorturi spontane.

D-ul Morroll a apreciat profesionalismul și rezultatele foarte bune obținute de echipa de la Centrul Repromed. Astfel, în primele 6 luni de activitate rata de sarcini obținute prin fertilizarea in vitro la clinica Repromed a atins cota de 48%, care depășește cu mult media europeană de 33%.

Au fost stabilite modalitățile de colaborare pentru viitor: vizite periodice la clinica Repromed, pregătirea către acreditarea internațională, la solicitarea pacienților procedura FIV poate fi ghidată de embriologi experimentați din Marea Britanie.

David Morrol - embriolog din Marea BritanieDavid Morrol, profesor, doctor în științe patologice, președinte al asociației embriologilor din Marea Britanie, activează ca embriolog din anul 1986 în mai multe clinici din Londra, Nottingham și Leeds). Este expert în certificarea ISO a clinicilor de fertilizare in vitro. A consultat și a ajutat la deschiderea a mai multe clinici din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Portugalia, Grecia, Turcia, Israel, Malta, India, Filipine, Zambia. Din 2011 este director al departamentului de embriologie al companiei Origio, recunoscută la nivel mondial prin tehnologii avansate și inovative în fertilizarea in vitro.

 

PS.

“Sunt impresionat, au rezultate foarte bune, iar atitudinea faţă de pacienţi este una de lăudat. Motivul pentru care am venit aici este, în primul rând, pentru a găsi modalităţi de colaborare în domeniu.”