Fertilizare in vitro la standarde Europene

 

 

Centrul Medical Repromed dispune de cel mai modern tip de laborator din domeniul fertilizării in vitro.

Departamentul FIV a fost conceput şi proiectat astfel încât să întrunească toate standardele internaţionale şi recomandările experţilor în domeniu. Fiind amplasat pe o suprafaţă de 220 m2, acesta cuprinde un laborator embriologic, o sală de puncţie şi una de transfer al embrionilor, o cameră pentru colectarea spermei, 4 saloane cu 1 şi 2 paturi pentru pacienţii veniţi din mediul rural sau din afara hotarelor ţării. La construcţia laboratorului embriologic s-au folosit materiale inerte biologic, nontoxice, care, împreună cu sistemele speciale de purificare ale aerului, creează un mediu de lucru extrem de curat, optimal pentru desfăşurarea cu succes a proceselor biologice de fertilizare a gameţilor şi dezvoltare a embrionilor.

Mai mult decât atât, urmând standardele europene, laboratorul embriologic este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de cele mai inovatoare şi renumite firme din domeniu:

 • Hotă cu flux laminar şi zone separate de încălzire (Origio, Danemarca);
 • Stereomicroscop (Olympus, Japonia);
 • Microscop inversat cu micromanipulatoare destinat efectuării procedurii ICSI (injectare intracitoplasmatică a spermatozoizilor) şi IMSI (injecţie intracitoplasmatică de spermă selectată morfologic) (Research Instruments, Marea Britanie);
 • 2 incubatoare CO2 mari şi 2 mici cu încălzire directă (Galaxy, New Brunswick, Eppendorf, SUA) dotate cu sisteme automate de control al temperaturii şi concentraţiei interne de CO2, precum şi al pH-ului culturilor embrionare. Fiecare incubator mare este dotat cu câte 8 uşi separate ce asigură o stabilitate perfectă a condiţiilor din laborator, optime pentru embrioni;
 • Vase criogene pentru stocarea embrionilor (Taylor-Wharton-Cryogenics, SUA);
 • În laboratorul sunt folosite consumabile (medii de cultivare, ace pentru puncție, sisteme pentru ICSI, catetere, eprubete ș.a.) de lacei mai renumiți producători din lume (Cook-Australia, Life Global – SUA, Gynetics – Belgia, CCD – Franța, Origio – Dania ș.a).
 • Pentru programul FIV sunt folosite cele mai moderne scheme de tratament cu preparate medicamentoase de la liderii mondiali în domeniu: Ferring, Germania (Menopur, Bravelle, Decapeptyl, Endometrin) и Merck-Serono, Elveția (Gonal, Pergoveris, Cetrotide, Crinone).

Echipa medicală condusă de profesorul Veaceslav Moșin este formată din profesionişti ginecologi şi embriologi de înalt nivel cu experienţă de peste 15 ani în reproducerea asistată, care au contribuit la naşterea a mai mult de 2000 copii concepuţi prin fertilizarea in vitro.

Gama de servicii medicale oferite pacienţilor de Centrul Medical Repromed în domeniul reproducerii asistate include:

 • Inseminare intrauterină cu sperma soţului – în cazuri de incompatibilitate imunologică, traume ale colului uterin sau anomalii ale spermei;
 • Inseminare cu sperma donatorului – în situaţiile de azoospermie (lipsa spermatozoizilor în ejaculat) sau de risc genetic crescut;
 • Fertilizare in vitro pe ciclu natural – această procedură poate fi aplicată pacientelor cu ciclu menstrual normal şi ovulaţie regulată, atunci când infertilitatea se datorează, bunăoară, problemelor la trompele uterine (lipsa sau impermeabilitatea acestora) sau problemor legate de sperma soţului. Avantajele acestei metode sunt costurile reduse şi posibilitatea aplicării ei, teoretic, în fiecare ciclu menstrual.
 • Fertilizare in vitro prin stimulare ovariană (metoda clasică) – oferă cele mai înalte şanse de obţinere a sarcinii. În clinica noastră folosim protocoalele de stimulare hormonală minimală (cu clostilbegit și doze mici de gonadotropine), protocolul lung cu agoniștii GnRH (Decapeptyl) și protocolul cu antagoniștii GnRH (Cetrotide).
 • Injectare intracitoplasmatică de spermă (ICSI) – o procedură complementară FIV, reprezentând o metodă eficientă de tratament în cazuri severe de infertilitate la bărbaţi. La noi în clinică această procedură se realizează în mod standart, fărp a se percepe o plată suplimentară. ICSI este recomandată şi în situaţii când membrana ovocitară este îngroşată la femeile cu polichistoză ovariană, endometrioză, sau cu anticorpi antispermali.
 • Injecţie intracitoplasmică de spermă selectată morfologic (IMSI) – deoarece calitatea spermei este adeseori responsabilă pentru eşecul FIV, procesul de analizare a spermei poate fi îmbunătăţit substanţial cu ajutorul unei tehnici de examinare microscopică. Dotat fiind cu un microscop ultraperformant de la Research Instruments, Marea Britanie, centrul nostru poate oferi pacientelor acest serviciu. Acestă metodă poate contribui la sporirea șanselor pentru sarcină și micșora riscurile avortului spontan.
 • Crioconservare a embrionilor – Centrul nostru oferă posibilitatea crioconservării embrionilor de calitate, obţinuţi dar netransferaţi în urma ciclului de fertilizare. Embrionii sunt îngheţaţi în azot lichid cu ajutorul unor medii special destinate acestei proceduri. Procedeul de transfer intrauterin a embrionilor dezgheţaţi este identic cu cel de transfer al embrionilor proaspeţi.
 • Ecloziune asistată a embrionului (Assisted Hatching) – constă în efectuarea unei mici breşe în zona pellucida (un înveliş protector al ovocitului), favorizând astfel implantarea embrionului. Se practică în următoarele cazuri: embrioni de calitate proastă, zona pellucida groasă, eşecuri repetate ale implantării, paciente în vârstă sau cu niveluri ridicate ale hormonului FSH. Se realizează prin tehnici de micromanipulare sub microscop.
 • Cultura de blastocist – In cazul în care în cultura există cel puțin 4 embrioni de calitate în ziua a 3-a, se poate realiza cultura de blastocist (menținerea embrionilor în cultură până în ziua a 5-a), cea ce permite o mai bună selectare a embrionilor pentru embriotransfer.
 • TESE (biopsie testiculara), PESA (aspiratie epididimara transcutanata de sperma) în caz de azoospermie.
 • FIV cu oocite donate – în caz de epuizare a funcției ovariene.

Vă asigurăm de faptul că specialiştii Centrului Medical Repromed, prin înalta lor competenţă în domeniu şi remarcabilul profesionalism, vor depune toate eforturile şi vor folosi întreaga experiență pentru ca şansele Dvs. de reuşită să fie maxime.